News

Vilniaus rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba minės Šv. Florijono dieną Maišiagaloje

Vilniaus rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba minės Šv. Florijono dieną Maišiagaloje

Gegužės 4-ą dieną Vilniaus rajono priešgaisrinė tarnyba organizuoja ir kviečia gyventojus į šv. Florijono, ugniagesių globėjo, šventę. Ji bus minima Maišiagalos Houvaltų dvare. Minėtos šventės metu įvyks prevencinė akcija ir tylos minute pagerbti žuvę Ukrainos kolegos ugniagesiai.

Pasižymėję tarnybos ugniagesiai bus apdovanoti medaliais ir pažymėjimo ženklais už nepriekaištingai atliekamą darbą bei atsakingumą. Padėkas ugniagesiams renginio metu įteiks Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič, kuris pasveikins visus ugniagesius ir jų artimuosius bei šventės dalyvius.

„Ugniagesių darbas – ne tik sunkus, bet ir pavojingas. Turiu pripažinti, kad ugniagesio profesija tikrai nėra kiekvienam, nes darbo metu gali nudegti, įkvėpti dūmų, susižaloti dėl griūvančių konstrukcijų ar netgi žūti. Todėl labai vertinu visus dirbančius ugniagesius tiek Vilniaus rajone, tiek ir visoje Lietuvoje už tai, jog jie pasišventė padėti nelaimės ištiktiems žmonėms, rizikuodami savo sveikata ir netgi gyvybe.“ – teigė Vilniaus rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Kęstutis Velikianecas.

Minint šv. Florijono dieną 11 val. bus laikomos Šv. Mišios už ugniagesius ir jų šeimas Maišiagalos Švenčiausiosios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Po iškilmingų Šv. Mišių, Paberžės Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios klebonas Jaroslav Spiridovič pašventins Vilniaus rajono tarnybos įsigytus gaisrinius automobilius.

Tarnybos gretas papildys savanoriai ugniagesiai, kurie pasirašys bendradarbiavimo sutartis. Ugniagesiai savanoriai padeda gesinti gaisrus ir atlikti žmonių bei jų turto gelbėjimo darbus, dalyvauja prevencinėse akcijose, siekiant mažinti žuvusiųjų gaisruose skaičių.

Šv. Florijono dienos minėjime nuo 12 val. prasidės prevencinė akcija, kurios metu bus nemokamai dalinami dūmų detektoriai, demonstruojama, kaip teisingai gesinti ugnį, pasakojama apie gaisrų rizikas ir suteikta galimybė apžiūrėti gaisrinius automobilius. „Akistatos su ugnimi ir bereikalingų žūčių galima išvengti, jei žmonės bus informuoti, kaip tinkamai įsirengti dūmų detektorių namuose, apsisaugoti nuo
gaisro ar ką daryti, kai gaisras įsiplieskė.“ – sakė tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vytas Kaziliūnas.

Išalkę šventės dalyviai bus vaišinami sočia ugniagesių koše. Šv. Florijono dienos minėjimo šventėje pasirodymą surengs dainininkė Božena Krasilova.

Read more